Poesi och dylikt.
av edit amanda larsson.

2009-10-01

(behöver inte lita på mig, bara på min Gud)

var är er förtröstan
vänner små
?
jag förstår inte
hur ni kan titta
på mig
tänka
det här har inget med Gud att göra
för det har
fucking visst
varje
ord
varje
tanke
har med min Gud att göra
&
jag misslyckas
men
inte av min ungdom
utan
av min mänsklighet
&
tro inte att jag kommer växa ifrån den

3 kommentarer:

Erik Thorsell sa...

Edit, kan inte vi prata någon gång? Riktigt seriöst öga mot öga eller i telefon. Jag skulle tycka att det var jätteintressant och väldigt givande, och jag hoppas att du också har lust till det.
Jag blev så fascinerad av dig på Frizon, du är så mogen (ursäkta det här är jättefel sagt men det är sant) för din ålder. Jag träffar sällan någon som jag kan associera mig själv till så som jag kände att jag kunde göra till dig. Nu låter det som värsta smöriga flörtinlägget men så är inte menat. Du har kanske märkt att det har tagit slut mellan mig och Mimmi, och jag vill att det ska funka mellan oss så tro inte att jag söker någon ny direkt för det är _inte_ jag!
Ha det så bra Edit och kom ihåg: Gud är god!

lilla fröken edit sa...

Hej Erik.
Jag förstår dig på pricken, precis, exakt. Så oroa dig inte för det! Jag förstår faktiskt.

I den situation jag är i just nu talas det mycket om min mognad. och det är alltid det som jag hört, att jag varit mogen för min ålder. det låter ju gott, ganska självgott till och med. men för mig har det ju varit väldigt mycket som en förbannelse ibland.
Och har tänkt väldigt mycket på det senaste veckorna. Har svårt att träffa människor i min ålder som jag kan känna mig lika med- precis som du beskriver det! Det är jätte jobbigt och därför har jag haft få riktigt nära vänner.
Men Gud har givit mig så mycket som jag är helt säker på att så många andra missar, vuxna med. en andlig mognad som ser livet annorlunda.
detta påverkar min person, mitt liv. det kan göra ont. men jag är tacksam för att Gud vill använda mig och utvecklar mig på ett annat sätt än världen gör. Han ser inte på mig och ser en ålder.
Det är jag miljoner gånger tacksam för.

skulle vara väldigt roligt att få tala med dig någon gång, jag har ju bara hört gott om dig från jessika, sett hur ditt hjärta bultat för Jesus och läst din fantastiska blogg som verkligen STRÅLAR.
jätte roligt och väcker ju mycket tankar hos mig!

vi får höras,
ha det så bra!

Erik Thorsell sa...

Re: Först och främst Edit så TACK, för att du förstår. Sen blir det _jättemycket_ lättare att föra en konversation bloggar emellan om man skriver i varandras kommentarsfält istället ;) Jag får ju inte upp någon notifikation om att _du_ får kommentarer så det var bara tur att jag kom att tänka på att jag skrivit till dig för några dagar sedan.

Jag tror jag förstår dig oerhört väl. Vänner växer inte på träd, och jag måste tyvär erkänna att jag har oerhört svårt att hitta någon som verkligen förstår mig. Jag förstår så väl när du skriver om vilken förbannelse mognaden innebär, hur svårt det kan vara att umgås med visst folk och hur jobbigt det kan vara att stå upp för de uppdrag och beslut som herren har gett en. Det är allt annat än lätt och som jag många gånger behandlat så är det ingen som klarar av att sätta sig upp emot ett sådant beslut om personen som blivit given det verkligen brinner för det!

Tack så mycket för att du verkar gilla det jag skriver. Ha en fortsatt bra dag så hörs vi nästa gång!

Frid !